"Ono što se ovde dešava nije slučajnost. Ovo je izazvano"

Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je da su za većinu požara koji su izbili na severoistoku Španije krivi piromani.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.10.2017.

19:47

Foto: Gettyimages

"Ono što se ovde dešava nije slučajnost. Ovo je izazvano", rekao je Rahoj u gradu Pazos de Borben, nakon minuta ćutanja za žrtve požara, prenosi AFP.

Rahoj, poreklom iz Galicije, rekao je da je najveći požar izbio blizu tog grada u ranim jutarnjim satima i na pet različitih lokaliteta u isto vreme.

Lider regionalne vlade Alberto Nunjes kazao je da iza požara stoje piromani-teroristi.

"Galicija se nije sama od sebe zapalila. Ona je zapaljena", rekao je on i stanje u toj španskoj pokrajini opisao kao kritično.

Španski ministar unutrašnjih poslova ranije danas je napisao na svom nalogu na Tviteru da je nekoliko osoba identifikovano u vezi sa požarima u Galiciji.

U požarima su poginule četiri osobe, pet je zadobilo opekotine, a 14 je imalo respiratorne probleme.

Stotine vatrogasaca je učestvovalo u gašenju požara, kao i helikopteri i avioni za gašenje požara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: