Slučaj "Neonacisti": Ponovo odloženo suđenje

Vođi zabranjene neonacističke organizacije "Nacionalni stroj" Goranu Davidoviću i te Nedeljku Pešiću, ponovo je odloženo suđenje.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.10.2017.

10:04

Slučaj
Thinkstock

Njima se sudi za napad na antifaštičku kolonu iz 2007. godine kod Doma vojske u Novom Sadu.

Novo ročište je zakazano za 7. decembar, a na predlog odbrane Davidovića i Pešića, sudija Višeg suda u Novom Sadu Slobodanka Gutović donela je odluku da se sasluša 12 žandarma iz Beograda i Novog Sada koji su bili u kordonu kod Doma vojske u vreme izbijanja incidenata za koje se sumnjiče Davidović i Pešić.

Tužilac Zoran Jakovljević bio je protiv odluke da se ispitivaju žandarmi, smatrajući da njihovo svedočenje ne može biti relevantno jer je od incidenta prošlo više od 10 godina.

Podsećanja radi, osumnjičenom Goranu Davidoviću se sudi u odsustvu, dok je Nedeljko Pešić u svom prvom obraćanju sudu na tu temu izjavio kako se on u vreme izbijanja incindenata kod Doma vojske našao sasvim slučajno.

Incident za koji se sumnjiče Davidović i Pešić se dogodio kada je učesnike šetnje "Stop fašizmu" napala grupa pripadnika takozvanog Nacionalnog stroja koji su se okupili u Domu vojske.

Tom prilikom je nekoliko građana pogođeno kamenicama, a ondašnjem šefu Helisnskog odbora za ljudska prava Pavelu Domonjiju razbijena je glava nakon čega su pripadnici Zzandarmerije priveli većinu članova "Nacionalnog stroja".

Optužnica protiv nekolicine pripadnika "Nacionalnog stroja" podignuta je 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: