Migovi, specijalci... Pripreme za Dan oslobođenja BG VIDEO

Figure koje će ruski migovi izvoditi na nebu, kao i vežba specijalnih jedinica vojske Srbije samo su deo programa proslave Dana oslobođenja Beograda 20. oktobra

Izvor: Prva

Ponedeljak, 16.10.2017.

21:49

Migovi, specijalci... Pripreme za Dan oslobođenja BG VIDEO
Ilustracija: GettyImages

Donedavno je parada služila da simbolizuje moć i sposobnost vojske. Međutim, u petak na prikazu povodom 20. oktobra snaga i obučenost videće se kroz rešavanje situacije sa otetim avionom, zatim i sa terorističkom grupom koja je zauzela aerodrom i treba je eliminisati.

"To je prikaz naših sposobnosti. Pokazaćemo kako je završen i kako se realizuje projekat 1500. Videćete novu opremu naših jedinica, videćete koliko smo ojačali", kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Reč je o novoj opremi i sposobnostima vojnika koji su izabrani da čine snage za hitno reagovanje Srbije, To je grupa 1500. Migovi koje je donirala Rusija biće prikazani na zemlji, pošto prolaze kroz tri faze modernizacije i opremanja. Zato će leteti stari migovi 29 ratnog vazduhoplovstva.

Na prikazu sposobnosti vojske Srbije, u Batajnici očekuje se prisustvo gotovo 100.000 ljudi. Svi oni moći će da vide, rusku akro-grupu Striži, jednu od najpoznatijih na svetu. Oni su gostovali u Beogradu i na paradi povodom oslobođenja Beograda 2014, a sada spremanju nove tačke.

Striži su jedna od najtraženijih ruskih akro-grupa. I pored sankcija, redovno ih zovu na sve veće aeromitinge i sajmove na Zapadu. Oni su nastupali na Krimu u čast aneksije tog poluostrva, koje je Ruska Federacija 2014. povratila u svoj sastav.

"Izdvaja ih zaista neverovatna obučenost i sposobnost da izvode figure koje druge akrogrupe ne mogu. Opterećenje koje mogu da izdrže njihovi piloti, zaista je neverovatno...", kaže Jovan Krivokapić, portparol VS

Vojska moli građane da u petak ne dolaze na aerodrom u Batajnicu kolima zato što nema parkinga i na prilazu aerodromu može nastati velika gužva. Gradski prevoz ka Batajnici biće pojačan, a linije produžene do aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: