Povređene Beograđanke, protest "Ne da(vi)mo Beograd"

Inicijativa"Ne da(vi)moBeograd" organizovala je protestnu akciju ispred Doma omladine u Beogradu na mestu gde su povređene devojčica (16) i žena (58).

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.10.2017.

21:07

Povređene Beograđanke, protest
Foto: Thinkstock

One su povređene kada je autobus srušio ogradu od gradilišta.

Predstavnici "Ne da(vi)mo Beograd" zalepili su žutu traku sa natpisom "Nelegalno" na delu od ugla Makedonske i Dečanske ulice do autobuskog stajališta "Dom omladine" kako bi ukazali na "opasnost" aktuelnog gradilišta o čemu, kako su naveli, svedoči današnja nezgoda u kojoj su nešto pre 14 časova povređene dve osobe kada je na njih pala ograda od gradilišta ispred Doma omladine.

Kako su rekli agenciji Beta, "bahati nasilnici na vlasti moraju odgovarati za ovakav odnos prema građanima i gradu" jer su predizbornim raskopavanjm, koje se odvija bez plana i suprotno zakonima, ulice i trotoare Beograda pretvorili u "ratnu zonu pešaka, biciklista i vozača".

"Izgradnja zida ispred Doma omladine, zbog kojeg je posečeno i drvo, obavlja Javno komunalno preduzeće 'Beograd-put' u sklopu 'redovnog održavanja' saobraćajne površine. Da je ovo gradilište u potpunosti nebezbedno, da ne sadrži propisima obavezne elemente sa podacima o vrsti, početku i kraju radova, inicijativa Ne da(vi)mo Beograd obavestila je Beokom servis još 11. septembra. Uprkos insistiranju, ovaj servis punih 22 dana odbijao je da o prijavi obavesti inspekcijske organe. Posledica ovakvog bahatog odnosa prema našoj bezbednosti, danas su teške povrede naše dve sugrađanke", naveli su iz Inicijative.

Aktivisti su ukazali i da veliki broj nekoordinisanih građevinskih radova onemogućava normalno funkcionisanje saobraćaja i života grada.

"Ovi radovi su delom redovno održavanje infrastrukture, delom godinama zakasneli projekati (poput rekonstrukcije pešačkog dela Brankovog mosta), a jednim delom i potpuno nepotrebni. Jasno je da sinhronizovano tempiranje svihovih radova nema za svrhu dobrobit ljudi nego isključivo partije u permanentnoj kampanji", kazali su članovi "Ne da(vi)mo Beograd".

Autobus gradskog prevoza oko 13.35 srušio ogradu od gradilišta ispred Doma omladine koja je pala na devojčicu i ženu.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura potvrdila je agenciji Beta da su devojčica od 16 godina i žena od 58 godina zagobile teže povrede ispred Doma omladine u Beogradu u nezgodi u kojoj je učestvovao autobus.

Ona je kazala da je devojčica zadobila povrede grudnog koša i da je prevezena u Dečiju kliniku u Tiršovoj, a žena zatvoreni prelom leve potkolenice i da se nalazi u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: