NS: Građani sprečili iseljavanje porodice Jakšić

Porodica Jakšić iz Novog Sada nije iseljena iz stana u koji je trebalo da uđu izvršitelji, pošto su građani stali u njihovu odbranu i sprečili iseljenje.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.10.2017.

15:48

NS: Građani sprečili iseljavanje porodice Jakšić
Ilustracija: Thinkstock

Porodica Jakšić ranije je organizovala i protest ispred novosadskog suda zajedno sa desetak građana, zbog najave da će ih izvršitelji izbaciti iz stana koji su uredno platili investitoru, a zbog tog slučaja nameravaju da se obrate i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Stan u izgradnji kupili su 2001. godine od investitora Tihomira Samardžića iz Novog Sada, ali su prilikom useljenja dobili ključeve potpuno drugog i manjeg, zbog čega su investitora tužili (umesto 76 kvadrata, dobili su stan od 32 kvadrata).

Nakon tužbe za raskidanje kupoprodajnog ugovora doneta je presuda u korist porodice Jakšić, koja je 2009. godine postala pravosnažna, i prema njoj investitor je bio obavezan da porodici isplati celokupan iznos cene stana od 33.000 evra sa kamatama, ali pošto on to nije učinio, porodica je 2013. godine pokrenula postupak izvršenja protiv njega.

To izvršenje nije sprovedeno, a porodica tvrdi da su sudije odugovlačile postupak, da bi u jednom momentu iz suda dobili obaveštenje da je njihov postupak obustavljen i arhiviran na njihov predlog, iako takav predlog nikada nisu podneli.

Porodica sumnja na korupciju zbog odugovlačenja predmeta, a supruga Mirjana Jakšić ranije je izjavila da su mnogi investitori napravili "debele veze u novosadskom sudu" i da određene sudije rade u njihovu korist, odnosno da "imaju kupljene ili poklonjene stanove u zgradama tih investitora".

Tokom današnjeg pokušaja iseljenja porodice, izvršitelji su pokušali da uđu u stan porodice Jakšić, ali su ubrzo napustili mesto događaja, jer su ih građani sprečavali da uđu u zgradu.

Kako su preneli lokalni mediji, izvršitelji su pozvali i policiju, ali se ona nije pojavila.

Radio 021 je preneo da naredno iseljenje neće biti zakazano, a da izvršitelji sada mogu u pratnji policije u stan porodice Jakšić doći u bilo koje vreme.

Porodica Jakšić ima i dvoje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: