Vučić: Čujem da neki traže izbore...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da opoziciji ne bi preporučio da zajedno sa beogradskim budu održani i vanredni parlamentarni izbori.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.10.2017.

07:32

Vučić: Čujem da neki traže izbore...
Tanjug, arhiva

"Ne bih preporučio izbore", rekao je Vučić novinarima u Beogradu posle razgovora sa članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem. On je kazao nikada do sada nije "pobegao sa megdana". "Ako vole neka izvole, ali nemoj posle da kukaju", kazao je Vučić.

Inače, na tu temu govorio je i za "Večernje novosti", za koje je izjavio da ne isključuje mogućnost parlamentarnih izbora sledeće godine, navodeći da, ako opozicija iznese valjane razloge, može i da ih bude.

"Čujem da neki traže izbore i ako insistiraju na tome, neću bežati sa megdana. Ne isključujem izbore, i ako opozicija iznese valjane razloge, možda ih i bude", rekao je predsednik Srbije u intervjuu današnjim Večernjim novostima povodom 64. godišnjice lista.

Na pitanje da li su izbori u Beogradu najveći test za SNS od 2012. godine, Vučić kaže da računa da su "Đilas, Šapić i Šutanovac veliki favoriti".

"Svi su oni kandidati istog režima DS i bore se jedino za privilegije i obnovu svojih milionskih kombinacija. Ako pobedimo, to će značiti da je narod glasao za rad, marljivost i trud, a ne za lopovluk i pljačku. Ako se desi drugačije, čestitaću im. Samo moraju da znaju da smo u Beogradu više uradili za ove tri godine nego oni od 1996.", kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da je veoma zadovoljan radom kabineta Ane Brnabić.

"Povećanje plata i penzija je značajno, a ako budemo disciplinovani, biće još povećanja u budućnosti. Pomalo sam tužan zbog činjenice da mnogi mediji i deo javnosti čak i najbolje rezultate pokušavaju da omalovaže", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: