Kuburović i Fratini o izmenama Ustava

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala s predsednikom Italijanskog društva za me]unarodnu organizaciju Frankom Fratinijem o izmeni Ustava Srbije.

Izvor: Beta

Petak, 13.10.2017.

12:16

Kuburović i Fratini o izmenama Ustava
Tanjug, arhiva

Posebanosvrt bio jena izmenamavezanim za oblasti pravosuđa kao i na jačanje mehanizama za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, Nela Kuburović je tokom razgovora navela da će na osnovu Sporazuma o saradnji tog ministarstva i Finansijske policije Italije, koji je nedavno potpisala u Rimu, srpski tužioci i predstavnici policije pohađati obuku iz oblasti finansijskog kriminala.

Ona je dodala da je u Rimu razgovarala sa predstavnicima Visokog saveta pravosuđa Italije o njihovim iskustvima u vezi sa obezbeđivanjem nezavisnosti i odgovornosti sudstva, a koja će kako je ocenila, biti od značaja prilikom izrade nacrta izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

Franko Fratini je ocenio da su potpisivanje Sporazuma o saradnji Ministarstva pravde Srbije i Finansijske policije Italije, kao i činjenica da Rim snažno podržava Srbiju na njenom putu ka EU, pozitivni signali za Brisel da je Srbija iskreno posvećena evrointegracijama.

Fratini je dodao da izmene Ustava Srbije moraju da obezbede istovremeno nezavisnost i odgovornost pravosuđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: