"Novosti": Srbija neće ukinuti poternicu za Orićem

Srbija neće ukinuti međunarodnu poternicu za ratnim komandantom tzv. Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici, Naserom Orićem, pišu “Novosti“.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2017.

00:12

Foto: Tanjug / Fena

Kako navode, to se neće dogoditi čak i ako bude potvređena oslobaćajuća presuda Suda u Sarajevu.

Dela koja se Oriću stavljaju na teret daleko nadmašuju ubistvo tri srpska zarobljenika iz srebreničkih sela, za koja je Orić pre dva dana nepravosnažno oslobođen.

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine vodilo je istragu o mučenjima i ubistvima 2.000 Srba između aprila 1992. i juna 1995. godine, koje su počinile muslimanske snage pod Orićevom komandom, prilikom napada na više od 50 sela u opštinama Bratunac i Srebrenica.

"Novosti" pišu da je teoretski moguće i da Srbija ne prizna konačnu presudu pravosuđa BiH, ukoliko ne bude zadovoljna, posebno ako bi se ispostavilo da je postupak protiv Orića u Sarajevu vođen samo formalno, da on ne bi bio izručen Srbiji.

"U slučaju da ne priznamo konačnu presudu, Oriću bi moglo ponovo da se sudi u našoj zemlji, mada su ovakvi primeri izuzetno retki, jer štete odnosima između država", piše list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: