Predsednik EP: Radimo na tome da Srbija postane članica EU

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, posle razgovora s premijerkom Srbije, izjavio da se radi na tome da Srbija postane jedna od sledećih članica EU.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.10.2017.

13:45

Predsednik EP: Radimo na tome da Srbija postane članica EU
Thinkstock

Tajani je za januar najavio svoju posetu Srbiji kao i sastanak srpskih i evropskih preduzeća u cilju bolje ekonomske saradnje EU i Srbije.

Predsednik Evropskog parlameta izjavio je da su stabilnost i prosperite Zapadnog Balkana zajednički ciljevi Evropskog parlamenta i zemalja regiona. "Ne povezuje nas samo geografija, već i istorija, kultura i zajednički koreni. EU je naša zajednička domovina. Ja sam uveren da će budućnost biti budućnost proširenja i properitetna budućnost unutar EU", poručio je Tajani.

On je nakon razgovora sa premijerkom Srbije u Briselu ocenio da evropski pristup Srbije ima punu podršku u Evropskom parlamentu. "Srbija dobro napreduje ka EU integracijama Očekujem nove pregovaračke pozicije do kraja godine", poručio je Tajani.

Dodao je da ima još posla i da su reformski napori na svim nivoima neophodni zarad dobrobiti naroda na prvom mestu. "Rešavanje pitanja u oblasti vladavine prava je od krucijalnog značaja sa fokusom na reformu pravosuđa po preporuci Evropske komisije i Rezolucije Evropskog paralmeta", izjavio je Tajani.

Predsednik Evropskog parlameta poseban značaj pridaje ekomskim odnosima Srbije i EU, te je pozdravio dobre ekonomske ocene koje je Srbija dobila od evropskih ministra finansija i Medjunarodnog monetarnog fonda.

Istovremeno, Tajani je za januar najavio svoju posetu Srbiji i organizaciju sastanka preduzeća iz Srbije i EU zarad jačajna ekonomskih odnosa EU i Srbije.

Tokom razgovora sa premijerkom Srbije u Briselu predsednik Evropskog parlamenta pohvalio je saradnu Srbije i EU u oblasti mogracija i bezbednosti.

"Srbija je važan parnet EU kada su u pitanju zajednički izazovi migracija i bezbednosti i spremni smo da dalje jačamo tu saradnju", zaključio je predsednik Evropskog paralmeta Tajani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: