Španski ambasador: Hvala Srbiji što nije poslala pismo

Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.10.2017.

08:33

Španski ambasador: Hvala Srbiji što nije poslala pismo
Thinkstock

To je izjavio španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares za današnju "Politiku".

"Španija je zahvalna Vladi Srbije što u ovom trenutku ne poteže to pitanje, kako je već objasnio predsednik Aleksandar Vučić", rekao je španski ambasador.

Predsednik Vučić izjavio je ranije da je pismo gotovo, da ga je on već potpisao, ali da ga premijerka Ana Brnabić neće odneti u Brisel, već će biti dostavljeno kasnije, na molbu Španije, kako ne bi pogoršalo situaciju u toj zemlji.

Odlaganje slanja pisma Evropskoj uniji ne znači, međutim, da će predsednik i vlada odustati od insistiranja na odgovorima koje namerava da uputi Evropskoj uniji, a pre svega - kako Katalonija ne može, a samoproglašena nezavisnost Kosova i Metohije je mogla da se proglasi legalnom.

Brnabićeva, koja boravi u Briselu, izjavila je da je pismo pripremljeno, ali da ga nije donela, "na zahtev, na prvom mestu naših prijatelja iz Španije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: