Dačić pevao Erdoganu na turskom VIDEO

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić pevao je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na turskom jeziku na svečanoj večeri organizovanoj u Erdoganovu čast.

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2017.

23:43

Dačić pevao Erdoganu na turskom VIDEO
Foto: Screenshot

Snimci Dačićevog pevanja Erdoganu objavljeni su na društvenim mrežama.

Na jednom snimku se može videti kako Dačić u blizni stola za kojim su Erdogan i njegova supruga Emina, kao i srpski predsednik Aleksandar Vučić sa svojom suprugom Tamarom, peva pesmu "Osman Aga" na turskom jeziku.

Takođe, objavljen je i snimak na kojem se vidi kako Dačić na svečanoj večeri peva "svoju" Miljacku za koju mu je beogradski muftija Mustafa Jusufspahić dao bakšiš.

Ovo nije prvi put da Dačić uzima mikrofon i peva, isto je učinio i krajem avgusta na skupu u "srpskom" letovalištu u Paraliji gde je imao čitav program. Tada je otpevao desetak pesama, a među njima i jednu grčku i jednu rusku.

Osim toga, Dačić je tokom svečane večere priređene za goste na inauguraciji predsednika Aleksandra Vučića u junu ove godine pevao "O sole mio“ pred bivšim ministrom spoljnih poslova Italije i savetnikom predsednika Srbije Frankom Fratinijem. Na svečanoj večeri predsednici Srbije i Turske razmenili su poklone - Vučić je Erdoganu poklonio ćilim, a Erdogan Vučiću bicikl i šah.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom da Srbija oseća Tursku kao prijatelja.

"Nije ovo 1389. godina, kako neki misle, već je ovo 2017. godina. Želimo najbolje moguće odnose sa Turskom, naši odnosi su značajni za interese i budućnost Srbije", rekao je Vučić.

Turski predsednik nalazi se u dvodnevnoj poseti Srbiji, stigao je u ponedeljak uveče, kada je bio gost predsednika Vučića, a zvanični deo njegove posete počeo je u utorak.

Za Erdogana je prvo priređen svečani doček ispred Palate Srbije, uz postrojenu Gardu i intoniranje himni dveju zemalja, a pored predsednika Vučića, turskog zvaničnika dočekali su i članovi Vlade Srbije. Erdogan se tokom svečanog prijema zadržao u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, a na pitanje zašto Dačića nije sreo ranije po dolasku u Beograd, Vučić je odgovorio: "Dačić ne voli da ustaje rano“.

Nakon svečanog dočeka, usledio je tet-a-tet razgovor predsednika koji je, kako se navodi, trajao duže od jednog sata, a zatim i sastanci dve delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Dvojica predsednika su potom šetala Kalemegdanom, a fotografije i video-snimke toga možete pogledati - OVDE, dok su prve dame otvorile obnovljeni Dom za nezbrinutu decu Dragutin Filipović Jusa na Vračaru.

Erdogan će u sredu posetiti Novi Pazar, koji ga dočekuje ukrašen bilbordima s njegovim likom i zastavama Srbije, Turske i bošnjačkom zastavom.

Inače, Erdogan je u autorskom tekstu za "Politiku" naveo da su Turska i Srbija dve ključne zemlje na Balkanu, kao i da se i danas mogu videti tragovi zajedničke istorije u jeziku, arhitekturi, kuhinji i kulturi.

"Iako nemaju zajedničku granicu, Turska i Srbija se smatraju komšijama, a tajna je sakrivena upravo u ovim bliskim vezama", naveo je Erdogan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: