Brnabić: Na molbu Španije ne šaljemo pismo Briselu

Premijerka Ana Brnabić izjavila da neće u Brisel odneti pismo povodom stava EK o referendumu u Kataloniji, jer su španske vlasti zamolile da se pismo ne šaljke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2017.

14:05

Brnabić: Na molbu Španije ne šaljemo pismo Briselu
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

"Imali smo molbu od Španije da ne pošaljemo pismo. Španija je naš veliki prijatelj i partner, imali smo od njih veliku podršku i za Interpol, Unesko i za evropske integracije, tako da ćemo u saradnji sa njima odlučiti kako ćemo dalje", rekla je Brnabić.

Ona je novinarima u Beogradu otkrila sadržaj tog pisma, u kome se apostrofira da Evropska komisija mora biti neutralna.

"Zbog toga nam nisu jasne izjave EK koje nekako potvrđuju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Šta to znači da li je neko član EU ili ne. Ustav Španije to ne priznaje i EK je u pravu, ali zašto se tako ne gleda i na Srbiju, ni naš Ustav to ne priznaje", naglasila je Brnabić.

Ona je ponovila da je Srbija saglasna sa stavom EK i da priznaje teritorijalni integritet i suverenitet Španije.

Podsetimo, da pismo neće biti poslato odmah u Brisel izjavio je ranije danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: