Rahoj: Španija će ostati Španija

Španski premijer Marjano Rahoj izjavio je za list Pais da će centralne vlasti u Madridu sprečiti da deklaracija o nezavisnosti Katalonije "dovede do bilo čega".

Izvor: B92

Subota, 07.10.2017.

22:24

Rahoj: Španija će ostati Španija
Foto: GettyImages

"Vlada će sprečiti da deklaracija o nezavisnosti dovede do bilo čega", rekao je Rahoj u prvom intervjuu španskim medijima od početka krize između Madrida i Barselone.

"Španija će ostati Španija i to će nastaviti da bude dugo, dugo", rekao je Rahoj.

Rahoj je u intervju pozvao umerene katalonske nacionaliste koji su naklonjeni dogovoru da se distanciraju od ekstremnih, radikalnih.

Katalonski zvaničnici najavili su posle referenduma održanog 1. oktobra da postoji mogućnost jednostranog proglašenja nezavisnosti tog regiona, čemu se protive španske centralne vlasti.

Referendum o nezavisnosti Katalonije 1. oktobra pokrenuo je političku krizu u Španiji, jer centralne vlasti odbacuju to glasanje dok regionalne vlasti najavljuju jednostrano poglašenje nezavinosti Katalonije od Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: