Motiv masakra u Las Vegasu i dalje nepoznat

Jasan motiv pucnjave u kojoj je život izgubilo 58 osoba još uvek je nepoznat, saopštile su američke vlasti.

Izvor: Tanjug

Subota, 07.10.2017.

08:45

Motiv masakra u Las Vegasu i dalje nepoznat
Foto: Tanjug/AP Photo (John Locer)

Policijski zvaničnik Kevin K. Mekail pružio je najnovije informacije o istrazi, rekavši da su vlasti istražile privatni život napadača Srivena Pedoka, njegovu političku orijentaciju, ekonomsku situaciju i bilo kakvu potencijalnu radikalnu crtu, prenosi AP.

On je naveo da su vlasti upoznate sa tim da je Islamska država preuzela odgovornost za napad, ali da do sada nema dokaza da je ona imala ulogu u ovom slučaju.

Kako su prethodno agencije izvestile, Pedok je u nedelju ubio 58 osoba pucajući sa 32 sprata Mendelej Bej hotela u Las Vegasu.

Prema izjavama zvaničnika, Pedok se ubio pre nego što je policija provalila u njegovu hotelsku sobu.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, međutim dokaza da je Pedok bio povezan sa islamistima nema. Policija smatra da je delovao sam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: