Bivši vaterpolista Crvene zvezde osuđen zbog silovanja

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine zatvora bivšeg vaterpolistu Crvene zvezde Miljana Čolovića (34) zbog silovanja.

Izvor: Tanjug

Subota, 07.10.2017.

16:02

Bivši vaterpolista Crvene zvezde osuđen zbog silovanja

Čolović je osuđen zbog silovanja kućne pomoćnice u njegovom stanu u Belvilu u novembru 2014.

Osim toga, Apelacioni sud ga je oslobodio optužbe za pokušaj silovanja žene u Banjičkoj šumi u decembru iste godine.

Tom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrdjena presuda Višeg suda u Beogradu iz maja ove godine, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Čolović je od oktobra 2016. u kućnom pritvoru, dok je pre toga u pritvoru Okružnog zatvora bio 22 meseca.

Apelacioni sud je u obrazloženju odluke naveo da je prvostepeni sud je odlučujući o vrsti i visini krivične sankcije, pravilno cenio sve okolnosti koje su od značaja za visinu kazne.

Od olakšavajućih okolnosti cenio je da se radi o relativno mladoj osobi, a takodje je imao u vidu zdravstveno stanje okrivljenog, kao i njegov raniji život u vreme izvršenja krivičnog dela, "pa je pravilno postupio kada je okrivljenog osudio na kaznu zatvora od tri godine nalazeći da je srazmerna težini krivičnog dela i stepenu krivice okrivljenog, te da je nužna, ali i dovoljna za postizanje svrhe kažnjavanja".

U odnosu na oslobađajući deo prvostepene presude, Apelacioni sud je zaključio da je pravilan zaključak prvostepenog suda da nije dokazano da je Čolović u vreme, na mestu i na način kako mu je to optužnicom stavljeno na teret izvršio krivično delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: