RHMZ upozorava: Obilne padavine, na planinama sneg

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na obilne padavine koje se očekuju za danas.

Izvor: B92, Beta

Subota, 07.10.2017.

08:11

RHMZ upozorava: Obilne padavine, na planinama sneg
Foto: GettyImages

U južnim i istočnim krajevima Srbije očekuju se obilnije padavine, od 30 do 40 mm za24 sata, lokalno i više, a u višim planinskim predelima vlažan sneg uz formiranje snežnog pokrivača iznad 1000 metara nadmorske visine.

U većem delu zemlje sutra će biti oblačno sa kišom, samo u Bačkoj i Banatu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima. Na višim planinama predviđa se vlažan sneg, uz stvaranje snežnog pokrivača iznad 1.600 metara nadmorske visine.

Obilnije padavine očekuju se u južnim i jugoistočnim krajevima, naročito tokom prepodneva. Posle podne i uveče očekuje se slabljenje i postepeni prestanak padavina prvo u zapadnim i centralnim delovima a najkasnije u jugoistočnim. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura biće od 5 do 10, a najviša dnevna od 7 na jugu do 16 stepeni Celzijusa na severu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: