Župljanin položio kauciju od oko 240.000 evra

Slobodan Župljanin, optužen za ratni zločin u Kotor-Varoši, položio je kauciju u vrednosti od oko 240.000 evra, koja je upisana hipotekom na nekretnine.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

23:15

Župljanin položio kauciju od oko 240.000 evra

Nakon upisa hipoteke Župljaninu će biti ukinuta mera zabrane putovanja, biće mu izmenjena mera javljanja državnom organu, dok će na snazi ostati mera zabrane sastajanja sa određenim osobama, saopštio je Sud BiH.

Župljaninova odbrane zatražila je polaganje kaucije u septembru ove godine, kada je javnosti bilo omogućeno da prisustvuje ročistu, ali detalji sa tog ročišta nisu smeli da budu objavljeni, preneli su mediji u BiH.

Župljanin je optužen zajedno s Boškom Peulićem, Aleksandrom Petrovićem, Manojlom Tepićem, Jankom Trivićem i Neđeljkom Đekanovićem, a na teret im se stavlja da su od juna 1992. do sredine 1994. učestvovali u progonu hrvatskog i bošnjačkog stanovništva, ubistvima, deportacijom, zatvarnjem, mučenjem, silovanjem i tjeranjem na prinudne radove.

U optužnici se navodi da je Župljanin bio komandant Drugog bataljona, prenela je Fena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: