Porodica iseljena - "dvoje dece, dve žene i 50 policajaca"

Majka sa dvoje dece Snežana Petrović ipak je iseljena iz svog stana u beogradskoj opštini Vračar nakon celodnevne drame. Protest održan ispred GO Vračar.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

14:26

Porodica iseljena -
Foto: B92

Petrovićeva je sa decom (desetomesečnim sinom i petogodišnjom ćerkom) i majkom iseljena u noći između četvrtka i petka nakon više od 14 sati drame, a kako B92.net saznaje, noć su proveli kod kume.

Osim toga, saznajemo i da im je dat rok od osam dana da iznesu stvari iz stana, kao i da je stan zapečaćen. Zbog iseljenja porodice Petrović ispred GO Vračar održan je protest.

Na protestu je bila i Snežana Petrović koja, kako kaže, ne može da veruje da je “došlo 50 policajaca da istera iz stana dvoje dece i dve žene“.

Snežana Petrović je sa dvoje dece “zaštićeni stanar“ u stanu koji se vodi na njenu svekrvu, ali je on u postupku restitucije vraćen starim vlasnicima.

Njegoševa ulica na Vračaru je blokirana u četvrtak u jutarnjim časovima kada su tamo stigle jake policijske snage, ali i veliki broj građana koji nisu dozvolili policiji da isele majku sa dvoje dece, a drama je trajala čitav dan dok kasno u noć.

Porodica Petrović u stanu na prvom spratu u Njegoševoj 65 živela je poslednjih 70 godina, navodi "Blic".

Predsednica Udruženja zaštićenih stanara Maja Nešić za B92.net je izjavila da je "kompletan sudski postupak u ovom slučaju veoma sumnjiv, zamagljen i podložan korupciji".

Ona kaže da je sud utvrdio da je izvršenje o iseljenju neosnovano jer se pojavio vlasnik koji nema pravo da potražuje stan, za šta ima dokument koji to potvrđuje, kao i da je predmet po žalbi Snežane Petrović “pet meseci zadržavan u nečijoj fioci”.

Kako je izgledao protest građana ispred stana na Vračaru u četvrtak uveče možete pogledati u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: