Austrija donira Srbiji 30 dvogleda za noćno osmatranje

Ministri odbrane Srbije i Austrije, Aleksandar Vulin i Hans Peter Doskocil razgovarali su u Beču i o razmenim informacija u vezi migranatske krize.

Izvor: Beta

Petak, 06.10.2017.

21:22

Austrija donira Srbiji 30 dvogleda za noćno osmatranje
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Potpisali su i protokol o donaciji 30 dvogleda za noćno osmatranje namenjenih srpskim snagama angažovanim na obezbeđenju državne granice i sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata.

Posle sastanka, Vulin je izjavio da se Austrija i Srbija suočavaju sa sličnim izazovima, a da je migrantska kriza jedan od njih, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Razgovarali smo o tome kako da zajedno bolje kontrolišemo posledice migrantske krize, kako da sarađujemo na razmeni informacija", rekao je on, navodi se u saopštenju.

Prema Vulinovim rečima, tema razgovora bila je kako da kroz tehničku pomoć koju je obećalo Ministarstvo odbrane Austrije bolje kontrolišemo srpsku granicu i sprečavamo nelegalne migracije.

Vulin je zahvalio Austriji na ulozi njene vojske u sastavu KFOR -u na Kosovu i Metohiji.

Ranije danas Vulin je položio je venac na Spomenik borcima protiv fašizma na Centralnom groblju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: