Tek počelo i odmah opomene za Dveri, "haos" ili "cirkus"

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je na početku sednice izrekla opomenu poslanicima Dveri Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

11:20

Tek počelo i odmah opomene za Dveri,
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Nakon utvrđivanja kvoruma za rad, oni su se javili po Poslovniku, ali je Maja Gojković već dala reč poslaniku SNP Jovanu Palaliću.

Maja Gojković je dodala da se Obradović i Kostić nisu prijavili da su prisutni u elektronskom sistemu, a potom je izrekla opomene nakon njihovog insistiranja da govore po povredi Poslovnika.

Kostić je pokušao da priđe stolu Maje Gojković, ali ona mu je rekla da ne može da priđe presedavajućem, jer za to nema dozvolu.

"Molim za strpljenje za poslaničku grupu Dveri, koja je ovde došla da opet napravi haos", rekla je ona.

Nakon obraćanja Palalića, Kostić se ponovo javio po Poslovniku, dobio reč i rekao da je juče bez razloga sa sednice isključen Srđan Nogo.

"Ne vodite sednicu kako treba. Od Skupštine ste napravili cirkus", rekao je Kostić.

Maja Gojković je posle toga rekla da iznosi neistine o jučerašnjem događaju i da je njegovo izlaganje "klasična zloupotreba Poslovnika".

Nakon toga, reč je dobio poslanik SRS Milorad Mirčić i sednica je nastavljena objedinjenom načelnom raspravom o četiri zakona - Predlogu zakona o osnivanju Nacionalne akademije za javnu upravu, Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, predloge izmena Zakona o državnim službenicima i Zakona o informacionoj bezbednosti.

Sednica je juče prekinuta posle isključenja sa sednice poslanika Dveri Srđana Noga. Nogo, pošto mu je juče izrečena mera isključenja sa sednice, nije hteo da izađe iz sale, smatrajući da je povređeno njegovo pravo i da je vladajuća većina htela da ga spreči da govori o sprezi vrha vlasti i kriminala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: