Pentagon hitno traži 440 miliona dolara zbog S. Koreje

Pentagon je hitno zatražio od američkog Kongresa da iz sadašnjeg budžeta izdvoji dodatnih 440 miliona dolara za raketnu odbranu, prenosi AP.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.10.2017.

07:59

Pentagon hitno traži 440 miliona dolara zbog S. Koreje
Foto: Gettyimages

Kako se navodi, , novac je Pentagonu potreban da bi se suprostavio ubrzanim naporima Severne Koreje da izradi nuklearno naoružanu raketu koja može da pogodi SAD.

O hitnosti zahteva govori činjenica da Pentagon ne želi da sačeka naredni budžet za odbranu, već sredstva potražuje iz budžeta za ovu godinu, navidi agencija.

Jedan deo tih sredstava namenjen je za projekte koji su klasifikovani kao tajni, uključujući sajber operacije.

Dodatna sredstva obuhvataju i 128 miliona dolara za razvijanje snaga za presretanje raketa, baziranih na Aljasci.

Presretači bi bili lansirani u slučaju da SAD odluče da pokušaju da obore severnokorejsku raketu koja bi bila usmerena ka američkoj teritoriji, zaključuje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: