Vučić: Ništa posebno ne mislim o 5. oktobru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je 5. oktobar imao loše i dobre strane i da ne voli kada Srbi učestvuju u sukobima oko prošlosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.10.2017.

15:30

Vučić: Ništa posebno ne mislim o 5. oktobru
Tanjug

"Ja bih to nekom drugom ostavio. Imalo je to i dobrih i loših strana. Dobro je što je Srbija mogla da vidi svet i svet da vidi Srbiju i što smo počeli da se otvaramo. Da ne ulazimo u to čije su zasluge bile za zatvaranje. Ono što je bilo loše je što je to bo trenutak početka pljačkaške privatizacije u istoriji Srbiji i dolazak tajkuna koji su razorili fabrike", rekao je Vučić novinarima u Rumi.

On je dodao da stvari "nisu crno-bele".

"Meni smeta što neki pokušavaju da sakriju šta se dešavalo. Ni danas ne može da se vidi ni na RTS, a kamoli negde drugde kako je linčovan Dragoljub Milanović zato što je neko pokušao da sakrije i to naličje tog događaja, kao što treba da se pokažu stvari koje su bile dobre", naveo je on.

Vučić je rekao da ništa posebno ne misli o 5. oktobru.

"A to što se neki utrkuju da o nečemu govore, to pitajte njih", kazao je on.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je 5. oktobar jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Srbije, ali i da ga građani pamte kao simbol izneverenih nada i izdanih očekivanja. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je za današnje izdanje lista Danas danas rekla da je 5. oktobar zabeležen i kao dan kada su građani raskrstili s režimom Slobodana Miloševića koji je, kako je ocenila, toliko unazadio Srbiju da se posledice osećaju i danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: