Ubica sve nadgledao kamerama; "Pucao 10-15 minuta"

Policija je objavila akcije u Las Vegasu u toku pucnjave u kojoj je ubijeno 58 osoba. Istovremeno, objavljeni su novi detalji o masakru.

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2017.

00:36

Ubica sve nadgledao kamerama;
Foto: Tanjug/AP Photo (John Locer)

Stiven Pedok je u nedelju uveče na koncertu na otvorenom pucao sa 32. sprata hotela u Las Vegasu i tom prilikom ubio 58 osoba i ranio više od 500.

Snimak koji je objavila policija napravljen je kamerom zakačenom na uniformu policajca, a na njemu se vidi prva reakcija policajaca nakon što se začula rafalna paljba, a čuje se i apel da se ljudi sklone.

Policija je u sobu hotela u kojoj se nalazio ubica upala nakon što je Pedok izvršio samoubistvo, a u sobi je pronašla 23 komada oružja.

Nađeni su i uređaji za ubrzavanje oružane vatre, odnosno dva uređaja (bump-stock) koji se postave na poluautomatsko vatreno oružje, te ono radi kao potpuno automatsko.

Policija je objavila i nove detalje koji govore da je Pedok imao kamere kojima je nadgledao situaciju izvan hotelske sobe iz koje je pucao. Time je nadgledao da li neko dolazi da ga hapsi.

Osim u hotelskoj sobi, oružje je pronađeno i u Pedokovoj kući, pet pištolja, dve sačmare i pregršt municije.

Pedokova prijateljica Marilu Denli stigla je u utorak uveče u Los Anđeles, gde ju je na aerodromu sačekao FBI. Ona je doputovala iz Manile i bila je označena kao "osoba od interesa".

Policija i dalje ispituje koji bi mogao da bude motiv zločina. Pedok je pucao između devet i 11 minuta nakon što je policija dobila prvi poziv.

Svedoci navode da je pucnjava trajala od deset do 15 minuta.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, međutim dokaza da je Pedok bio povezan sa islamistima nema. Policija smatra da je delovao sam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: