POKS predstavio program: Kragujevac opet prestonica

Pokret obnove Kraljevine Srbije predstavio je u Kragujevcu svoj program, a jedna od ideja jeste da Kragujevac ponovo bude prestonica Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2017.

21:46

POKS predstavio program: Kragujevac opet prestonica
Foto: Tanjug

Predsednik Gradskog odbora POKS Mirko Čikiriz je rekao da je za nekoliko meseci POKS, čiju okosnicu čine bivši članovi Srpskog pokreta obnove, osnovao 62 odbora i da u Kragujevcu ima oko 1.000 članova.

"Prilazi nam mnogo mladih ljudi, monarhisti koji su bili rasuti po raznim udruženjima ili su bili apstinenti, osnova su najjači odbori Srpskog pokreta obnove (SPO) koji su nam kolektivno pristupili i mnogi bivši članovi koji su napustili SPO. Bila je to stranka sa džinovskim namerama, a liliputanskim rezultatima", rekao je Čikiriz, koji je u nekoliko mandata bio poslanik SPO.

On je novinarima rekao POKS u Kragujevcu nudi niz urbanističkih rešenja uredjenje Miloševog venca, pretvaranje zgrade gradske tržnice u kulturno-istorijski turistički centar grada, što bi značilo da bi na mestu gde se sada nalaze pijačne tezge bio napravljen trg i otvorena pozornica za umetnike, dok bi Ulica Crveno barjače postala kragujevačka Skadarlija.

Čikiriz je rekao da POKS nije stranka koja će se baviti prijemom preletača, jer je to ne interesuje.

"Bićemo konstruktivni svakome ko misli dobro gradu, nije nam cilj da budemo klasična pozicija i opozicija već da iznesemo naš program i da za taj program dobijemo podršku Kragujevčana. Naša je namera da se oko ovog programa okupe još neke političke stranke koje razmišljaju na isti način", rekao je Čikiriz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: