Pojedini ministri neprepoznatljivi među građanima VIDEO

Posle skoro 100 dana od početka rada nove Vlade, za većinu ministara vreme je da se sumiraju prvi rezultati.

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2017.

21:21

Pojedini ministri neprepoznatljivi među građanima VIDEO
Screenshot/Prva

Pojedini, osim izveštaja o učinjenom, trebalo bi da objasne javnosti ko su, jer su gotovo neprepoznatljivi među građanima.

Od 12 ljudi, koliko je ekipa Vesti Prve televizije pitala, niko ne prepoznaje dvojicu od trojice ministara u Vladi a imena ministara retko kome zvuče poznato, osim Mladena Šarčevića. Možda baš svesni kako stoje stvari ministri kulture Vladan Vukosavljević i zaštite životne sredine Goran Trivan, zajedno su održali konferenciju za novinare.

"Najteži deo je ovaj tehničko administrativni, a to je osnivanje ministarstva. De fakto smo još uvek u osnivanju i uspostaviti ministarstvo je jedna jako težak posao, nećete mi verovati. Najvažniji doskok je bilo osnivanje ministarstva i hvala svima koji su nam pomogli u tome", rekao je Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine.

Ministar ekologije kaže i da je već napravio kontakte sa američkim kompanijama koje žele da ulažu u prečišćavanje vode. Trivan možda i može da dobije popust jer je ministarstvo novo i reč je o njegovih prvih 100 dana u Vladi. Šta je sa kulturom? Vladan Vukosavljević je tu od izbora prošlog kabineta 2016. Kaže da mediji ne prate njegov rad.

"Dobra vest je da će rekonstruisani Muzej savremene umetnosti biti otvoren 20. oktobra za posetioce, posle toliko godina i poslednjih meseci radili smo na tome", izjavio je Vladan Vukosavljević, ministar kulture.

Ministar navodi i obnovu Narodnog muzeja koja je u toku i strategiju kulture, koja je prošla kroz javnu raspravu. Ali, zašto je ta javna rasprava ostala u uskim akademskim krugovima?

"Nema većih vrednosti nego što su priroda i kultura, a u Srbiji nema stvari koje manje znače i ministara koji su nevidljiviji. Tragično je koliko je zbog toga što nas ekologija ne interesuje nevidljiv ministar Goran Trivan i koliko je zbog svoje nezainteresoanosti nevidljiv ministar Vladan Vukosavljević", smatra Zoran Stojiljković, profesor Fakulteta političkih nauka.

Možda ministre afirmiše njihov zajednički projekat. Promocija amaterizma. Reč je o amaterizmu u smislu bavljenja folklorom i drugim sličnim aktivnostima. U organizaciji ministarstva kulture 14. oktobra 150 kulturno-umetničkih društava igraće u isto vreme u gotovo svim gradovima Srbije. Divno, ako je to početak buđenja ministarstva kulture i informisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: