U hotelskoj sobi ubice 23 komada oružja, "bio je milioner"

Policija je u hotelskoj sobi u Las Vegasu, u kojoj je boravio napadač Stiven Pedok koji je ubio najmanje 59 ljudi i izvršio samoubistvo, našla 23 komada oružja.

Izvor: B92

Utorak, 03.10.2017.

00:48

U hotelskoj sobi ubice 23 komada oružja,
Foto: Tanjug/AP

U hotelskoj sobi iz koje je počinjen najmasovniji masakr u modernoj istoriji SAD nađene su puške i pištolji, a prema, navodima izvora koji su upućeni u istragu, ukupno ih je bilo 23, javlja "ABC njuz"

Mediji su preneli i da je u njegovoj kući pronađeno još 19 komada oružja, eksploziv i "hiljade metaka".

Stiven Pedok bio je multimilioner, koji je veliku količinu novca zaradio ulaganjem u nekretnine, a dugo godina je radio kao računovođa, kaže njegov brat Erik.

Erik Pedok rekao je novinarima u Orlandu da ne zna da li je njegov brat imao neke finansijske poteškoće.

Prema njegovim rečima, Stiven Pedok je trošio veliku količinu novca u kazinima, gde je često besplatno dobijao obroke i prenoćište.

"Išao je na krstarenja i kockao se", kaže Erik Pedok.

Tvrdi da njegov brat nikada nije pokazao neki znak da bi mogao da bude nasilan.

Ipak, kako je dodao, posedovao je nekoliko pištolja, ali nikada nije skupljao vatreno oružje.

Stivena, napominje Erik, nije zanimala religija niti politika, preneo je AP.

Američka agencija objavila je prethodno da je otac napadača bio jedan od najtraženijih kriminalaca na listi FBI nakon što je pobegao iz federalnog zatvora u Teksasu 1968. godine.

On je, dodaje agencija, bio ozloglašeni pljačkaš banaka, koji je pokušao automobilom da pregazi agenta FBI u Las Vegasu 1960. godine.

Stiven Pedok bio je tinejdžer kada je FBI štampao plakat na kome je bilo napisano da njegov otac ima dijagnozu psihopate.

Otac napadača iz Vegasa, Bendžamin Hoskins Pedok, preminuo je 1998. godine.

Erik Pedok je potvrdio identitet njihovog oca u današnjem intervjuu dnevniku "Orlando sentinel", navela je američka novinska agencija.

U napadu vatrenim oružjem koji se dogodio na festivalu kantri muzike "Rut 91 harvest", u Las Vegasu ubijeno je 58, a ranjeno 515 osoba.

Policija tvrdi da je počinilac ovog stravičnog zločina penzioner Stiven Pedok, koji nema policijski dosije, dok je u isto vreme odgovornost za masakr preuzela tzv. Islamska država, javile su agencije.

Američki zvaničnici, međutim, kažu da nema dokaza da je Pedok bio povezan sa islamističkim teroristima, koji su preko svojih medija objavili da je on preuzeo islam pre nekoliko meseci.

Policija smatra da je reč o individualnom napadaču koji se naziva "usamljeni vuk".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: