Stigla još dva "miga" iz Rusije

Još dva lovca "mig 29" stigla su na aerodrom u Batajnici oko 17 sati, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Srbije..

Izvor: Tanjug, Sputnjik

Utorak, 03.10.2017.

17:19

Stigla još dva
Foto: Ministarstvo odbrane

Isporuka „migova“ iz Rusije nastavljena je nešto posle podneva, kada je sa aerodroma Avijacijskog zavoda u Luhovicama pored Moskve poleteo još jedan „antonov“.

U Srbiju su juče stigla prava dva jednoseda "mig 29" iz paketa koji je Srbija dogovorila sa Ruskom Federacijom.

Do petka bi u Batajnicu trebalo da stignu i preostala dva lovca, nakon čega će početi njihovo sklapanje koje će zajedno obaviti srpski i ruski stručnjaci.

Posle javnog predstavljanja novih „migova“ srpske avijacije, na svečanosti povodom Dana oslobođenja Beograda, kojoj će prisustvovati i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, avioni će biti prebačeni u remontni zavod „Moma Stanojlović“, gde će početi njihova modernizacija, piše "Sputnjik".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je ranije danas da će migovi biti predstavljeni 20. oktobra na Dan oslobođenja Beograda.

"Pozivam sve građane da 20. oktobra budu sa nama, dođu na aerodrom Batajnicu i podele ponos što je vojska Srbije sve bolja i sve jača" poručio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: