Dačić: Protest Hrvatske? Oboleli su, to je primer ludila

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da je protest Hrvatske povodom otkrivanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću u Beogradu, još jedan primer "ludila".

Izvor: Beta

Utorak, 03.10.2017.

09:11

Dačić: Protest Hrvatske? Oboleli su, to je primer ludila

On je istakao da taj primer pokazuje da su hrvatski zvaničnici "oboleli od antisrpske histerije".

"Zvaničnici te zemlje protestuju protiv podizanja spomenika Milanu Tepiću koji je dao život za svoju zemlju... Apsolutno nema ni reči kako da se opiše tako nešto. Za njih je on moralna gromada", rekao je Dačić za Radio-Televiziju Srbije.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uložilo je juče oštar protest ambasadorki Srbije u Zagrebu Miri Nikolić povodom otkrivanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću u Beogradu.

"Otkrivanje spomenika 'narodnom heroju oslobodilačkog rata' majoru Tepiću, uz visoke državne počasti, potvrđuje da Republika Srbija i dalje nije spremna da se suoči s prošlošću i svojom ulogom u krvavom raspadu bivše SFRJ", ocenilo je hrvatsko Ministarstvo.

Spomenik Tepiću otkriven je 29. septembra u Beogradu.

Major Tepić i vojnik Stojadin Mirković su 29. septembra 1991. odbili predaju hrvatskim snagama koje su pod opsadom držale vojno skladište s municijom u Bedeniku kod Bjelovara. Tepić je digao skladište u vazduh, a obojica su poginula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: