Zaharova: SAD su pokrenule kampanju protiv ruskih medija

SAD su pokrenule kampanju ne samo protiv televizije Raša tudej, već i protiv agencije Tass i drugih ruskih medija i novinara.

Izvor: B92

Nedelja, 01.10.2017.

21:02

Zaharova: SAD su pokrenule kampanju protiv ruskih medija
Freeimages.com

To je izjavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je to rekla u intervjuu televiziji Sandej ivning (Sunday Evening), prenosi Tass.

"Ono što sada počinje u Americi protiv naših televizijskih kanala, ne samo Raša Tudej je kampanja koja se vodi i protiv agencije Tas s, drugih informativnih medija i uopšte protiv naših novinara: oni dolaze, oni stavljaju imena na liste, ne produžavaju akreditacije, vize itd", rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, ta kampanja je ogromna greška, a ruska strana nikada nije inicirala izbacivanje nekoga ili ukidanje viza za bilo koga.

"Ne bi trebalo odgovarati silom. Nećemo praviti tu grešku jer je za nas sloboda medija apsolutno sveta. Odgovori bi trebalo da budu slični - odgovaranje na loš materijal pružanjem više informacija", rekla je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: