"Glasajte bilo gde, listiće štampajte kod kuće"

Katalonska vlada saopštila je danas, uoči početka planiranog referenduma o nezavisnosti Katalonije koji Madrid osporava, da će on biti održan.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.10.2017.

08:59

Foto: Tanjug/AP

Vlada je pozvala birače da glasaju na bilo kom biračkom mestu koje je otvoreno u slučaju da je španska policija prethodno zatvorila njihovo biralište.

"Ljudi koji utvrde da su njihova birališta zatvorena, treba da znaju da će moći da glasaju bilo gde", rekao je portparol katalonske vlade Hordi Turulj na konferenciji za novinare.

Katalonska vlada saopštila je i da, pošto je veći deo biračkog materijala zaplenjen, glasači mogu da iskoriste birački listić koji su sami odštampali kod kuće, prenosi Rojters.

"Vlada je danas u poziciji da potvrdi da možemo da slavimo referendum o samoopredeljenju - ne kao što smo želeli, ali uz (demokratske) garancije", rekao je Turulj, prenosi AFP.

Agencije u međuvremenu javljaju da su novi glasački listići stigli na biračka mesta.

Prve procene o izlaznosti birača na zabranjenom referendumu biće iznete pre podneva, saopštila je katalonska vlada.

Pročitajte još:

Redovi ispred birališta, blokade, stiže još policajaca

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: