UKIP izabrao novog lidera

Oslabljena Partija za nezavisnost Velike Britanije (UKIP) objavila je da će nekadašnji oficir Henri Bolton biti njen četvrti lider u nešto više od godinu dana.

Izvor: Beta

Petak, 29.09.2017.

18:58

UKIP izabrao novog lidera
Foto: Gettyimages

Bolton je posle neočekivane pobede rekao da je "ključni zadatak" partije da se osigura brzi izlazak Velike Britanije iz EU i da konzervativna vlada premijerke Tereze Mej do sada nije ispunila očekivanja glasača po pitanju Bregzita.

London i Brisel trenutno pregovaraju o uslovima razlaza.

"Želimo pravo na samoopredeljenje", rekao je Bolton i pozvao na okončanje donošenja odluka koje se tiču Britanije u stranoj prestonici.

Prvi veći Boltonov govor se očekuje u subotu na partijskoj konferenciji.

En Mari Voters, otvoreno antiislamska kandidatkinja koja je podelila partiju, završila je na drugom mestu.

Ona je vođa Šerijatske straže Velike Britanije, grupe koja širenje islama smatra pretnjom po zemlju.

Nekadašnji lider UKIP-a Najdžej Faraž koji je vodio partiju kroz referendumsku kampanju o Bregzitu, upozorio je da bi sa partijom "bilo gotovo" ako usvoji antiislamsku platformu.

UKIP je u problemima otkako je prošle godine osvojio podršku javnosti za Bregzit.

Na junskim parlamentarnim izborima UKIP je osvojio samo dva odsto glasova i nema poslanika u parlamentu, iako je predstavljen u Evropskom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: