"Gde god se čuje glas grčke crkve biće - Kosovo je Srbija"

Arhiepiskop atinski i cele Grčke Jeronimus II izjavio je da su Kosovo i Metohija “srpski Akropolj”.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2017.

21:22

Ilustracija: GettyImages

Osim toga, on je naveo da će se “gde god da se glas Grčke pravoslavne crkve čuje, a čuje se daleko i veoma je uticajan, ponavljati da je KiM srpska i da su sve svetinje na KiM srpske”.

Arhiepiskop Jeronimus je to izjavio na sastanku sa srpskim ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom koji se nalazi u zvaničnoj poseti Grčkoj.

Iz Ministarstva odbrane navode da se Vulin tom prilikom Vulin zahvalio Grčkoj pravoslavnoj crkvi na podršci koju pruža očuvanju srpskog identiteta i pravoslavlja na KIM.

"Kada Grčka pravoslavna crkva ovako duboko i dobro razume koja je suština naše borbe, onda možemo biti sigurni da ćemo imati veliku i široku podršku u čitavom grčkom narodu", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: