"Dosta sa adresama BB, svako da dobije ulicu i broj"

Veliki broj naseljenih objekata u adresnom registru nemaju evidentiranu validnu adresu i veliki broj građana živi na "nepostojećim" adresama.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.09.2017.

18:52

To je izjavila potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i najavila pokretanje projekta unapređenja adresnog registra.

Mihajlovićeva je o tome razgovarala sa članovima Koordinacionog tela Vlade za unapređenje adresnog registra.

Na sastanku je dogovorena dinamika rada i predloženo da se u najskorijem roku izvrše izmene i dopune Uredbe o adresnom registru, nakon čega će uslediti i izrada Zakona o registru prostornih jedinica i adresnom registru, kao i izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, navedeno je u saopštenju potpredsednice Vlade.

"Naš zadatak je da budemo efikasni i da bez odlaganja donesemo odluke i sprovedemo planirane aktivnosti koje su u interesu i za dobrobit građana Srbije. Cilj je da svi građani dobiju adresu - ulicu i broj", izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da postoji veliki broj naseljenih objekata koji u adresnom registru nemaju evidentiranu validnu adresu i da veliki broj građana živi na "nepostojećim" adresama, a da su prebivališta registrovana sa oznakom "nema ulice bb".

"Zbog toga pokrećemo projekat unapređenja adresnog registra i njegovog usaglašavanja sa registrom prostornih jedinica i stvarnim stanjem na terenu, u čemu će učešće uzeti Republički geodetski zavod, Pošte Srbije, Stalna konferencija gradova i opština i lokalne samopurave", zaključila je Mihajlovićeva, koja je i predsedavajuća Koordinacionog tela Vlade za unapređenje adresnog registra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: