"Novosti": Đilas ulazi u kampanju; "Danas": Još razmišlja

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uveliko se sprema za izbore u Beogradu, a za kampanju je izdvojio 10 miliona evra, pišu današnje "Večernje novosti".

Izvor: Beta, Danas

Sreda, 27.09.2017.

07:54

Tanjug, arhiva

Kako navode, on je u kontaktu sa liderima opozicije, od kojih traži da ga podrže u izbornoj trci. Prema nezvaničnim tvrdnjama, do kraja ove nedelje moglo bi da dođe do sastanka sa Sašom Jankovićem, Vukom Jeremićem i Draganom Šutanovcem.

Dogovor sa Jankovićem i Jeremićem je praktično postignut, navode "Novosti", ali Đilas želi da okupi što širi front građanskih i "patriotskih" delova opozicije.

Đilasu je posebno važno da iza njega stane DS, jer ima najrazrađeniju infrastrukturu i može da pokrije sva biračka mesta u Beogradu. "Novostima" su iz DS-a rekli da nije bilo "ni posrednih, ni neposrednih kontakata sa Đilasom" do sada, ali da su spremni za sve dogovore koji bi doveli do promene vlasti.

Ipak, iz DS-a poručuju da se, poučeni iskustvom iz prošlosti, spremaju da na izbore izađu samostalno.

Iz Dveri kažu da će odluku o nastupu na izborima doneti kada oni budu zvanično raspisani, dok se Jeremić, koji je ranije poručivao da je ogorčen na Đilasa, ali da nema prava na lične hirove, ne oglašava.

Sanda Rašković Ivić rekla je da će, ako se opozicija dogovori o zajedničkom kandidatu i ako to bude Đilas, podržati njegov izbor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: