Smene u vrhu ruske vojske

Ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina s dužnosti je smenjen general-pukovnik Viktor Bondarjov, koji je obavljao funkciju načelnika Vazdušno-kosmičkih snaga

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

18:06

Smene u vrhu ruske vojske
Foto: GettyImages

Ranije je saopšteno da će Bondarjov, senator kojeg je delegirala Kirovska oblast, biti izabran u Komitet Saveta federacije za odbranu i bezbednost.

Osim njega smenjen je i viceadmiral Valerij Kulikov sa funkcije zamenika komandanta Crnomorske flote Rusije, koji je i otpušten iz vojske, prenosi Sputnjik.

Pored toga, Putin je smenio i šeficu „Rosotrudnjičestva“ - agencije za pitanja Zajednice nezavisnih država i dijasporu - Ljubov Glebovu

Istovremeno, smenjen je i načelnik Glavne uprave MUP-a Rusije za Saratovsku oblast general-poitpukovnik policije Sergej Arenjin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: