Tači ide kod pape, pa kod Pensa da traži "pomoć" SAD

Kosovski predsednik Hašim Tači u sredu putuje u Vatikan, gde u četvrtak očekuje prijem kod pape Franje, saopšteno je na sajtu kosovskog predsednika.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.09.2017.

21:52

Tači ide kod pape, pa kod Pensa da traži
Screenshot

Tači potom odlazi u SAD gde će od američkog potpredsednika Majka Pensa zatražiti uključivanje SAD u dijalog Beograda i Prištine.

Navedeno je da će Tači, pored ostalog, papu obavestiti o političkim procesima na Kosovu nakon formiranja novih institucija, a da će razgovarati i o stvaranju Komisije za istinu i pomirenje i "procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije koji teži zaključivanju vekovnog sukoba i pomirenju dva naroda".

Posle sastanka sa papom, kako je saopšteno, Tači će otputovati u SAD, gde će ga "u Beloj kući dočekati zamenik predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Majkl Pens".

Navedeno je da će na ovom sastanku Tači "zatražiti nastavak američke podrške jačanju međunarodne subjektivnosti, ekonomskom razvoju Kosova i procesu evro-atlantskih integracija".

Tači će, kaže se u saopštenju, zatražiti i "uključivanje SAD u poslednju fazu procesa dijaloga" Beograda i Prištine, "kao garanta mira i stabilnosti u regionu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: