Dodik: Na sledeću Skupštinu ide vojna neutralnost

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ne odustaje od stava vojne neutralnosti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.09.2017.

15:15

Dodik: Na sledeću Skupštinu ide vojna neutralnost
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Osim toga, on je najavio da će o tom pitanju da se izjasni i Narodna skupština Republike Srpske.

"Na sledeću Narodnu skupštinu ide rezolucija o vojnoj neutralnosti i navešćemo sve što mislimo o tome - očuvanje ustavnog poretka, pozicija Republike Srpske i vojna neutralnost", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Kako je rekao, o eventualnom ulasku u NATO odlučivaće narod na referendumu i istakao je da o tome nikakva odluka nije doneta i da su sve priče te vrste samo spekulacije.

Prema njegovim rečima, Nebojša Radmanović je u vreme kada je bio predsedavajući Predsedništva BiH potpisao odluku koja se odnosi na to da se zatraži otpočinjanje procedure, ali da Akcioni plan za članstvo ne znači i članstvo u NATO-u.

Dodik navodi da odluku o ulasku NATO još niko nije doneo, već samo odluku o ulasku u proceduru i podsetio da je tako bilo i u Crnoj Gori, ali da je narod odlučivao kada je došlo do prijema u članstvo.

"Atmosfera tog vremena je veoma jasna. Rusija je tada pregovarala sa NATO-om da uđe u NATO. Rusija je član NATO programa Partnerstvo za mir, kao i BiH", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: