Mandić: Hitno pustiti Čađenovića iz pritvora

Lider opozicione Nove srpske demokratije Andrija Mandić, pozvao državne organe da iz pritvora oslobode njegovog vozača Mihaila Čađenovića.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.09.2017.

14:25

Mandić: Hitno pustiti Čađenovića iz pritvora

Miroje Jovanović advokat Čađenovića, naime, izjavio je juče da je Ustavni sud usvojio ustavne žalbe i utvrdio da je Čađenović neosnovano u pritvoru.

Mihailo Čađenović je jedan veliki čovek i on je primer kako čovek treba da se ponaša. Pobedila je ljudskost i ono što je nekad krasilo Crnu Goru i ovo je jedan od prelomnih momenata u obnovi Crne Gore. Zahvalio bih čitavom bratstvu Čađenović koje je stalo uz Mihaila a oni iz tog bratstva koji su radili protiv njega dobiće onu meru koju zaslužuju“, rekao je Mandić, preneo je portal CdM.

On je istakao da će do kraja procesa raskrinkati i motive koji stoje iza ovoga procesa.

„Ovo je montirani politički proces u kojem bez i jednog dokaza glavni Specijalni tužilac želi da se obračuna sa nevinim ljudim u ovoj zemlji. Taj prokleti novac je bio glavni razlog zbog kojega su posrnuli Milivoje Katnić i tužilac Saša Čađenović“, rekao je Mandić.

Lider DNP-a Milan Knežević je čestito Mihalu Čađenoviću odluku Ustavnog suda i nazvao ga je „junakon našeg doba“. „Videli ste da je Katnić kada je razobličen i razotkriven, izašao sa teorijom o pranju novca, nekih 17 miliona dolara i privodeći naše funkcionere pokušava da poveže sa krakom državnog udara. To sve radi jer je njegova optužnica razbijena u paramparčad. Jeidni koji su imali koristi od ovoga procesa su Katnić i Čađenović“, rekao je Knežević

Lider DNP-a je pozvao specijalni policijski tim da ispita navode o tome, kako je kazao, da su se tužioci Milivoje Katnić i Saša Čađenović okoristili od „afere državni udar".

LIder PzP-a Nebojša Medojević čestito je porodici Čađenović na „pobedi“.

„Samo moram da ukažem na nedostatk empatije ostatka opozicije, NVO sektora,. Mi smo sami juče izborili jednu prvu značajniju pobedu protiv ovog sistema“, rekao je Medojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: