DS: Vučić nema većinu Beogradu

Poslanik DS Balša Božović izjavio da je ta stranka uvek spremna za fer i poštene izbore i da lider SNS Aleksandar Vučić nema većinu u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

14:14

DS: Vučić nema većinu Beogradu
Tanjug, arhiva

"Nije prvi put da bi izašli na izbore koji nisu fer i pošteni jer smo uvek spremni da odbranimo građane od pljačke i progona koje SNS-a vrši već pola decenije u glavnom gradu", rekao je Božović novinarima u Skupštini grada Beograda.

On je ocenio da je na današnjoj sednici Skupštine grada "očigledna količina nervoze režima u Beogradu s obzirom da napadaju (Dragana) Đilasa posle četiri i po godine njihove vlasti".

"Ako pitate bilo kog građanina Beograda da li misli zaista da je Siniša Mali, Goran Vesić ili bilo ko od njih bolji u upravljanju Beogradom od Dragana Đilasa zajedno sa DS, koja je napravila i mostove i bulevare i vrtiće... svako će vam reći da je ovo zaista smešno poređenje", naveo je Božović.

On je kazao da je danas najvažnija stvar na sednici ugovor o javno-privatnom partnerstvu za deponiju Vinča. Božović je ocenio da je taj ugovor "možda skandalozniji od ugovora za izgradnju Beograda na vodi".

"Ugovor nije prošao pravobranilaštvo, veoma je netransparentan. U njemu ne postoji jasno ko predstavlja odgovornu stranu, a očigledno je napravljen jedan mehanizam za ispumpavanje novca. Dakle, Beograđani će po ovom ugovoru biti taoci nekoliko desetina godina vrha SNS i tajkuna koji četiri i po godina pljačkaju Beograd", kazao je on.

Božović je ocenio da je posle svega toga kada nema argumenata najlakše reći "Dragan Đilas je ovakav ili onakav". "Četiri i po godine su organi reda i Tužilaštvo imali prilike da ispitaju sve što nije valjalo u prethodnom periodu. Nisu našli, ono što se kaže, ni jednu jedinu mrlju. Beograd se razvijao i bio prosperitetan. Danas su gradjani poniženi i osiromašeni", kazao je on i dodao da je to rezultat vladavine SNS.

Na pitanje kako će DS privući potencijalne birače kada se često čuju ocene da je opozicija obezglavljena, Božović je rekao da je na prethodnim izborima jasno pokazano da sa 11 stranaka u koaliciji Aleksandar Vučić nema većinu u Beogradu.

"Ne Siniša Mali, ne Vesić... Aleksandar Vučić nema većinu u Beogradu. Dakle, većina je na strani opozicije. Od opozicije zavisi da li će uzeti tu pobedu u Beogradu ili ne", kazao je on.

Božović je kazao da se svakog dana vode neformalni razgovori među opozicionim strankama. "Apelujem još jednom. DS je otvorena za svaki dogovor koji će zaštiti i odbraniti dostojanstvo građana Beograda na sledećim izborima", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: