Mali: Verovatno dajem ostavku, verovatno se ne kandidujem

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio da će najverovatnije podneti ostavku pre kraja mandata i da se verovatno neće kandidovati na narednim izborima.

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

10:29

Mali: Verovatno dajem ostavku, verovatno se ne kandidujem
Tanjug, arhiva

"Najverovatnije neću biti kandidat na narednim izborima i najverovatnije ću podneti ostavku pre kraja mandata, ali odlazim ponosan na sve što je u prethodne tri godine urađeno u gradu", rekao je Mali novinarima pre početka sednice Skupštine grada.

Mali je dodao da je prethodna gradska vlast sa tadašnjim gradonačelnikom Draganom Đilasom ostavila dug od 1,1 milijarde evra, a da je sadašnja vlast u Beogradu uspela da vrati deo tog duga.

Mediji se inače, ovih dana, bave predstojećim beogradskim izborima i licitiraju ko će biti čiji kandidat. Prema pisanju "Blica" SNS-ov kandidat za prvog čoveka prestonice biće Nikola Selaković. Na tim izborima, kako tvrde "Novosti", naprednjaci bi želeli da izađu sami, bez SPS-a. Prema drugim izvorima, SNS planira da na beogradske izbore izađe s timom.

Što se tiče opozicije, još se čeka da se vidi da li će doći do nekog ujedinjenja ili neće.

Iako se ne zna tačan datum beogradskih izbora, nagoveštava se da bi se oni mogli održati u decembru.

Ostavka najavljena, ali još nerealizovana

Ostavku aktuelnog gradonačelnika Siniše Malog do početka jeseni, ali i njegov ostanak do punog mandata, Vučić je ranije najavljivao.

Odlazak Malog Vučić je najavio u proleće ove godine, nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima.

Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog ("24 stana u Bugarskoj", Savamala i druge) koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu.

Priča je potom nestala iz javnosti, a na nekoliko sednica Skupštine grada najavljivala se ostavka Malog, što se nije dogodilo.

Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, i mart 2018. je poslednji datum kada moraju biti održani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: