Vulin: Nije lako biti neutralan

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ponovio je danas da je Srbija vojno neutralna, ali da to ne znači da nije saveznik u borbi protiv terorizma.

Izvor: Beta

Utorak, 26.09.2017.

10:27

Vulin: Nije lako biti neutralan
Tanjug, Sava Radovanoviæ

"Nije lako biti neutralan. Veliki hoće da vas stave u svoj okvir, ali politika našeg državnog rukovodstva je vojna neutralnost. Mi velikima kažemo - mi hoćemo sami da odlučujemo o sebi, ali to ne znači da nismo saveznici u borbi protiv terorizma", kazao je Vulin za Radio-televiziju Srbije.

U prethodna četiri dana Vulin je posetio sedište NATO-a u Briselu gde je razgovarao sa zamenicom i pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a, i Moskvu, gde se sastao sa generalnim sekretarom Organizacije dogovora kolektivne bezbednosti.

Sa pomoćnikom generalnog sekretara za investicije u oblasti odbrane Kamilom Grandom u Briselu ministar Vulin je razgovarao o procesu normalizacije civilnog vazdušnog saobraćaja iznad Balkana.

"Dogovoreno je da se tehničke radne grupe sastanu i da u najkraćem roku nadjemo način da se uspostavi civilni vazdušni saobraćaj nad celim prostorom", rekao je ; Vulin.

Jedna od tema u Briselu bila je i pokušaj formiranja vojske Kosova, a Vulin je ponovio da je Srbija odlučna protiv formiranja vojske Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: