Poslanici nastavljaju raspravu o amandmanima

Poslanici skupštine Srbije danas će nastaviti raspravu o amandmanima na predloge zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i o visokom obrazovanju.

Izvor: Beta

Utorak, 26.09.2017.

07:24

Poslanici nastavljaju raspravu o amandmanima
Tanjug, arhiva

Na po;etku sednice poslanici koriste da postave pitanja i traže obaveštenja od predstavnika vlasti.

Na dva zakonska predloga podneto je ukupno 1.234 amandmana, od čega 904 na Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i 330 na Predlog zakona o visokom obrazovanju.

U načelnoj raspravi, poslanici opozicije najviše primedbi imali su na rešenje koje se odnosi na izbor direktora škola, jer je predviđeno da ga verifikuje ministar prosvete, a kritikovali su što će se uloga Nacionalnog prosvetnog saveta i Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, kako su ocenili, svesti na savetodavnu.

Zamerili su i što se zakoni razmatraju po hitnom postupku i u objedinjenoj raspravi.

Poslanici vladajuće većine smatraju, međutim, da su kritike opozicije neosnovane i navode da se pri izboru direktora škole zadržava ista procedura, kao i da će predloženim načinom izbora direktora biti sprečeno "razlivanje odgovornosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: