Ministarka Joksimović u dvodnevnoj poseti Briselu

Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović počeće danas dvodnevnu posetu Briselu.

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

07:15

Ministarka Joksimović u dvodnevnoj poseti Briselu
Tanjug, arhiva

Tokom boravka u Briselu ministarka, koja je i nacionalni IPA koordinator, potpisaće sa komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom finansijski sporazum za sektorsku budžetsku podršku za sektor obrazovanja u okviru nacionalnog akcionog programa IPA 2016, u visini od 27,4 miliona evra.

Ministarka evropskih integracija razgovaraće sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju i predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove (AFET) Dejvidom Mekalisterom, saopšteno je iz njenog kabineta.

Joksimović će se sastati sa ambasadorima država članica EU akreditovanim u Briselu, predstavnicima Evropske komisije i Evropske službe za spoljne poslove - EEAS, koje će upoznati sa dosadašnjim i budućim aktivnostima u procesu pristupanja i sa kojima će razgovarati o perspektivi otvaranja novih poglavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: