S. Koreja žestoko preti: "Ovim redom će ići u grob" VIDEO

Severna Koreja objavila je propagandni video-snimak u kojem ispaljuje rakete na američke bombardere i nosač aviona usred rastućih napetosti sa SAD.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

16:46

S. Koreja žestoko preti:
Screenshot

Državna propagandna internet stranica "DPRK tudej" objavila je snimak samo nekoliko sati nakon što su američki bombarderi u subotu preleteli u blizini Severne Koreje, na šta je ministar spoljnih poslova Ri Jonh Ho u UN rekao da je "posle svih Trampovih uvreda udar raketama na Ameriku neizbežan".

Foto-montaža prikazuje ogromne eksplozije dva američka bombardera u raketnim napadima i direktan pogodak na USS Karl Vinson raketom lansiranom iz podmornice.

U tekstu koji prati snimak se navodi: "Ako bombarderi F-35 i B-1B i nosač Karl Vinson povedu američki napad, navedenim redom će otići u grob."

AP je objavio da je u subotu u Pjongjangu održan skup od desetak hiljada ljudi koji su izvikivali "Potpuno uništenje" i "Smrt američkim imperijalistima".

"Čekamo pravi trenutak za konačnu bitku protiv SAD, zlog carstva, kako bismo uklonili SAD iz sveta", izjavio je lider paravojne jedinice Crveni stražari Ri Il Bae.

"Čim nam vrhovni vođa Kim Džong Un izda naređenje, istrebićemo grupu agresora", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: