Ankara: Na svaki korak Berlina, mi ćemo napraviti dva

Ako Nemačka bude napravila jedan korak, Turska će načiniti dva u normalizaciji bilateralnih odnosa, poručio je turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.09.2017.

15:44

Ankara: Na svaki korak Berlina, mi ćemo napraviti dva
Foto: Freeimages

Čavušoglu je to izjavio u intervjuu za tv stanicu "A Haber" nakon što je nemačka kancelarka Angela Merkel na izborima za Bundestag obezbedila četvrti mandat.

"Nemačka bi trebalo da uči na svojim greškama", rekao je Čavušoglu, upitan da prokomentariše odnose dve zemlje, poljuljane prethodnih meseci zbog nesuglasica oko više pitanja - od politike do bezbednosti, prenosi Rojters.

Prema rezultatima izlaznih anketa na izborima u Nemačkoj savez partija CDU/CSU kancelarke Merkel osvojio je najviše glasova, oko 32,5 odsto.

Ipak, najveći "pobednik" izbora je AfD koja je osvojila između 13% glasova i postala treća politička snaga u Nemačkoj

AfD se našla iza Hrišćansko-demokratske unije nemačke kancelarke Angele Merkel i Socijaldemokratske stranke Martina Šulca koja je osvojila 20 odsto glasova.

"Krenućemo za Merkelovom. Vratićemo našu zemlju i naš narod", rekao je jedan od lidera AfD Aleksander Gauland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: