Haradinaj: Sa Srpskom listom ništa o vojsci i ZSO

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio da sa Srpskom listom nije razgovarao o tome da li će glasati za formiranje vojske Kosova, kao ni o ZSO.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

23:35

Haradinaj: Sa Srpskom listom ništa o vojsci i ZSO
Foto: Tanjug/AP

"Nismo potpisali 'nijedno slovo' od političkih sporazuma sa Srpskom listom, potpisali smo samo zajednički sporazum za učešće u vladi", rekao je Haradinaj u intervjuu za RTK1.

Upitan da prokomentariše optužbe protiv ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala, Haradinaj je rekao da su se obratili kompetentnim organima koji nisu pronašli nista o tim optužbama, što znači da su one imale drugi cilj, preneo je RTK2.

"Na isti način se spekulisalo i o izbeglim ljudima sa Kosova, što se potvrdilo da nije tako", rekao je Haradinaj.

Govoreći o demarkacije granice sa Crnom Gorom, on je rekao da je ta granica na Čakoru i Kuli.

Prema njegovim recima, niko ne mora da ih ući koje su njihove obaveze po ovom pitanju, jer oni znaju čime ih obavezuje Ustav Kosova, tako da će po njemu voditi dalje pitanje demarkacije.

Haradinaj je rekao što se tice liberalizacije viza on je rekao da ne želi da bude prepreka liberalizaciji, ali se nada da ce se pitanje demarkacije završiti što pre, ne određujući tačan datum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: