LDP: Obradović i Dveri podržavaju naslednike nacizma

LDP osudila podršku predsednika Pokreta Dveri Boška Obradovića "naslednicima nemačkog nacizma kojima se u ovom trenutku svaki pristojan Nemac suprotstavlja".

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

17:28

LDP: Obradović i Dveri podržavaju naslednike nacizma

"Oni koji su saradnici ruskih i nemačkih nacionalista, protivnici Evrope, demokratije, građanskih sloboda, oni koji biju novinare, šire homofobiju, versku, rasnu, nacionalnu netrpeljivost uvek će imati žestokog protivnika u Liberalnodemokratskoj partiji", poručuju iz te partije.

LDP u saopštenju ističe da je ponosna na to što nikada nije koketirala ni sa ideologijom koju simbolizuju Dveri, kao i na to što nikada nije dopustila da joj njihov kvaziopozicioni status zamaskira prave namere.

Dodaju da će se uvek boriti protiv idejnih i vrednosnih naslednika Hitlera koji danas glorifikuju neonacizam i koji pritom zaboravljaju koliko zla je on doneo, "a to je upravo Alternativa za Nemačku, kojoj danas Boško Obradović čestita na izbornom rezultatu, dok je većina Nemačke i sveta šokirana time".

Očigledno je da se uloga Dveri nakon pada Miloševića nije promenila, jer su pre toga bili verbalni, a u međuvremenu su postali "i pravi pendrek politike devedesetih", ukazuje LDP:

"S obzirom na to da su izbori u Beogradu pred nama, tražimo podršku za politiku antifašizma i slobode svakog pojedinca, jer se vrednosti slobodarske Srbije, u čijim su temeljima milioni života, danas brane podrškom upravo tim idejama i vrednostima koje su predznak ne samo Liberalno demokratske partije, već i građanskog društva", rečeno je u saopštenju.

Obradović je na svom profilu na Tviteru čestitao AFD na postignutim rezultatima na parlamentarnim izborima u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: