"Vlast drži građane u stalnom vanrednom stanju"

Mogućnost prevremenih izbora u Beogradu potvdjuje tezu da izvršna vlast želi da drži gradjane u konstantnom vanrednom stanju, navodi tim Vuka Jeremića.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.09.2017.

13:40

Tanjug, arhiva

"Iako se nisu stekli zakonski uslovi, vlast pokazuje nameru da organizuje prevremene i vanredne, umesto redovnih izbora u Beogradu, bez ikakvog zakonskog osnova ili političke potrebe. To svedoči o strahu od padajućeg rejtinga, nemogućnosti da nađu jednog jedinog dobrog kandidata za gradonačelnika...", navedeno je u izjavi.

U toj izjavi se ocenjuje da opozicija mora odgovoriti jedinstveno na taj potez vlasti, a prvi korak treba da bude usaglašena lista izbornih uslova koja će biti prezentovana vlasti i javnosti.

"Ukoliko opozicija mudro iskoristi ovaj iznuđen i protivzakonit potez režima, to može biti početak pada jedne nenarodne i nedemokratske vlasti, kao i početak obnove Beograda kao ključnog ekonomskog i obrazovnog centra u regionu", navodi se u saopštenju.

Termin za redovne izbore za gradsku vlast Beograda je april iduće godine, ali su pojedini mediji u nedelju javili da vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) planira da oni budu u decembru.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je danas izjavio da beogradski odbor SNS "razmišlja o izborima koji treba da budu u decembru", da on "ne misli da je baš najbolje" da izbori budu tada, ali da se "neće protiviti" eventualnoj takvoj odluci SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: