Skupština: Rasprava o čak 1.234 amandmana

Skupština Srbije nastaviće danas sednicu raspravom o amandmanima na predloge zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i o visokom obrazovanju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.09.2017.

07:02

Skupština: Rasprava o čak 1.234 amandmana
Foto: Tanjug, arhiva

Na dva zakonska predloga podneto je ukupno 1.234 amandmana, od čega 904 na Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i 330 na Predlog zakona o visokom obrazovanju.

U načelnoj raspravi, poslanici opozicije najviše primedbi imali su na rešenje koje se odnosi na izbor direktora škola, jer je predviđeno da ga verifikuje ministar prosvete, a kritikovali su što će se uloga Nacionalnog prosvetnog saveta i Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, kako su ocenili, svesti na savetodavnu.
Zamerili su i što se zakoni razmatraju po hitnom postupku i u objedinjenoj raspravi.

Poslanici vladajuće većine smatraju, međutim, da su kritike opozicije neosnovane i navode da se pri izboru direktora škole zadržava ista procedura, kao i da će predloženim načinom izbora direktora biti sprečeno "razlivanje odgovornosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: