Ditman: Šta god da bude, nastavljamo da podržavamo Srbiju

Nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman izjavio je nakon objavljivanja rezultata izbora za Bundestag daće Nemačka nastaviti da podržava Srbiju na putu ka EU.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.09.2017.

19:12

Ditman: Šta god da bude, nastavljamo da podržavamo Srbiju
Foto: Tanjug

Kako kaže, to će se dogoditi bez obzira na razultat izbora.

U ambasadi Nemačke priređeno je izborno veče, povodom parlamentarnih izbora za Bundestag.

Zvanice u rezidenciji mogu uživo da prate izveštavanja o projekcijama izbornih rezultata iz Berlina, a organizovana je i panel diskusija o ishodu izbora.

Gostima u rezidenciji ponuđena je mogućnost simulacije glasanja, odnosno da daju svoj glas nekoj od nemačkih stranaka, a za one koji budu najbliži rezultatu predviđene su nagrade.

Prva nagrada je teniski reket sa potpisom Novaka Đokovića, a druga kofer kompanije Lufthansa.

Prijemu prisustvuju brojne zvanice iz javnog i kulturnog života Srbije.

Nemačka kancelarka Angela Merkel osvojila je na izborima četvrti uzastopni mandat, pokazuju ankete objavljene posle zatvaranja biračkih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: